Recent Posts
Featured Posts

Ukens kaffe #07-15

Denne uken har vi sendt kaffe fra Drop Coffee. Dette er første gang vi prøver kaffe fra Tanzania, og hvilken kaffe det er! Det er faktisk første gang Drop brenner kaffe fra Tanzania.

Tanz.jpg

Ilomba er navnet på kaffen så vel som vaskestasjonen i byen med samme navn. Byen ligger i Mbozi distriktet i sørvestre Mbeya. Vaskestasjonen har 24 medlemmer som alle hjelper hverandre for å forbedre kaffeproduksjonen og handelen. Gruppen produserer rundt 20 tonn kaffe i året, noe som er en relativt liten produksjon.

Mbeya ligger på rundt 1900moh som sikrer gode vekstvilkår. Kaffebønnene får vokse sakte noe som gjør at de får en utrolig god smak. Artene er Burbon og Kent, og prosessen er vasket. En veldig fyldig og god munnfølelse med aroma fra hibiskus og røde bær, smak av hvit rips og vanilje. Snart vil vi fortelle dere mer om de ulike prosessene vi hele tiden snakker om i Postkaffe´s kaffeskole!

Vi vil også å ønske alle nye abonnenter velkommen, håper dere får en bra kaffereise med oss! Neste sending kommer i slutten av måneden. HVA, har du ikke fått kaffen din? Da må du si i fra så fort som mulig så rydder vi opp i en potensiell krise! Her har tollerne i Australia kost segmed deilig kaffe før de sendte den tilbake til oss.

Retur.jpg