Recent Posts
Featured Posts

Ukens kaffe #08-15

Ny kaffe, ny partner! Denne uken har vi gleden av å presentere en ny partner som også har brent ukens kaffe for oss. Kaffen har brenningsdato 21.04.2015 så den skal begynne å åpne seg nå som den har funnet veien til din postkasse. Ikke bare er det fantastisk god kaffe, men det må sies å være god value for money i 350g poser!

PN 1.jpg

Først litt om Per Nordby som du kan lese mer om ved å trykke på navnet. Per Nordby har jobbet som kaffebrenner for både Damatteo og Kaffa her i Oslo. Nå har han holdt på for seg selv i et par år og selger kaffe til utvalgte kafeer, restauranter og gjennom egen nettside. Per er veldig opptatt av kvalitet og besøker årlig flere av gårdene han har et tett samarbeid med.

Ukens kaffe:

Over til ukens kaffe, vi har sendt ut en kaffe fra Kenya, nærmere bestemt Kaiguri . Til dere som ikke kan få nok kaffe og bestiller 1kg i måneden får dere også en bærtørket kaffe fra Nicaragua.

Kaiguri – Kenya

kaiguri_800.png

Bønnetype: SL28, SL34, Ruiru 11 Region: Karima hills, Nyeri

Kooperativ: Mutheka Farmers Coop Society Behandling: Vasket og tørket på opphøyde senger

Brennedato: 21.04.2015

Kaiguri er vaskestasjonen i Karima Hills som ligger i Nyeri distriktet i Kenya. Kaiguri tilhører kooperativet Mutheka som har ca 500 medlermmer. Her vokser kaffe på 1700-1800moh i en jord som er leirete og er rik på mineraler. En vesentlig forskjell mellom "supermarkedskaffe" og kvalitetskaffe er at den vokser på høy høyde, som gjør at kaffen vokser sakte og utvikler en mer kompleks smaksprofil. Paradoksalt har det historisk sett vært de fattige som dyrket kaffen lengst opp i åssidene ettersom de velstående gårdeierne ikke ville kjøre for langt opp og bort fra sivilisasjonen, samt at været er varmere lenger ned mot havet. Denne kaffen består av peaberries eller perlebønner om du vil. Disse er kjennetegnet av sin lille størrelse og runde form. Smaken er relativt søt og intens, med en fyldig munnfølelse og smak av plommer. Fortell oss gjerne hva du finner av smaker! Cerro del Cielo – Nicaragua

cerro_bacc88rtorkat_800.png

Bønnetype: Rød Catuai

Region: Mozonte, Nueva Segovia

Produsent: Mauricio Vilchez

Prosess: Bærtørket på tørkebord

Brennedato: 21.04.2015

Cerro del Cielo ligger i Mozonte i Nicaragua. Her har Per en direkte ralasjon til gården og er stolt av å kunne presentere resultatet av mange års hardt arbeid på gården. Vi tester en bærtørket lot som gir kaffen en herlig fruktig tropisk ettersmak og fylde.

Kaffenytt:

Det har skjedd andre ting i kaffe Norge annet enn at vi har sendt ut kaffe. Årets andre utgave av magasinet Brygg har også kommet. Sjekk ut www.bryggmagasin.no om du er interessert i et abonnement, eller besøk en kaffebar som Tim Wendelboe eller Supreme Roastworks for å sikre deg et eksemplar.

Brygg .jpg