Recent Posts
Featured Posts

Ukens kaffe #09-15

Har du kommet deg gjennom de 350 grammene med utmerket kaffe fra Per Nordby? Det var akkurat det vi tenkte, og da passer det bra at vi har sendt mer kaffe til deg og alle våre abonnenter i god tid til 17. mai.

Kaffebønner_.jpg

Vi er tilbake i Sør-Amerika med to forskjellige kaffer fra Colombia og Huila regionen, brent for oss av Supreme Roastworks. Huila regionen som er kjent for sin rene og lett syrlige kaffe, og selvsagt kaffe i verdensklasse. Den ene kommer fra Acevedo, mens den andre er fra Palestina. Mange av bøndene i Huila selger sin kaffe under COE auksjonene (Cup of Excellence), og Alfredo Baos scoret 88 poeng i 2015. For deg som får begge to kan det være gøy å smake begge to opp mot hverandre ettersom de er fra samme region og prossesert med samme metode. Prosessen for vaskede kaffebær kan du lese mer om her. Det er likevel et distinkt skille mellom de to da den ene er mer nøtte/sjokolade aktig i smaken, mens den andre er friskere med hint av sitrus.

Julian Castro - Colombia

Bønnetype: Caturra Region: Acevedo, Huila Prosess: Vasket

Brennedato: 05.05.2015

Alfredo Baos - Colombia

Bønnetype: Caturra Region: Palestina, Huila Prosess: Vasket

Brennedato: 05.05.2015

Begge kaffene fungerer spesielt bra på V60, men du kan fint forsøke deg med litt kortere brygg i form av mer bønner mot vann, ned mot 1g kaffe mot 15g vann. 20 gram bønner og 300ml vann er et fint utgangspunkt. Ellers om det blir varmt på 17. mai kan vi foreslå mer kjølende og leskende drikker som kald-brygg (cold brew), iskaffe med lime og soda, det finnes ingen regler så prøv deg frem. Felles er uansett at det trengs relativt lite av det du tilsetter om det er tonic eller Fentimans ginger rose. Her har vi laget et kald brygg som fikk stå i 18 timer.

Kaldrygg.jpg

Kaffenytt

Halve Postkaffe sin arbeidskraft er for øyeblikket på et lite opphold hos LaFabrica i Girona hvor Thomas hjelper til som barista. Følg oss på Instagram om du vil se mer om hva som skjer der nede eller les vår guide om vårt tidligere besøk i mars. Kvalitetskaffe trenden har over hodet ikke nådd Spania og denne kafeen er en av svært få som bryr seg om råvarene og brenner kaffen mot skandinaviske toner. Nino Tussell som brenner kaffen er også han som brenner kaffen for Nomad i Barcelona. Forhåpentligvis kan vi komme tilbake med en oppdatering fra både Nomad og brenneriet. Ellers begynner vårens kaffe fra Afrika og ikke minst Etiopia å komme ned i brenneren hos brenneriene vi samarbeider med, så det er bare å glede seg til mye godt i koppen fremover. Fortsatt god kaffe-uke!