Recent Posts
Featured Posts

Ukens kaffe #10-15

Som lovet kommer oppdateringen om den 10. sendingen i 2015! Det var ingen som gjettet riktig i konkurransen vi hadde gående så hold utkikk på facebook eller instagram for nye muligheter i nærmeste fremtid. Kaffen denne uken er brent av Damatteo og er en herlig bærtørket kaffe fra El Salvador. Det er også endelig sesong for Afrikansk kaffe, bare å glede seg til tiden fremover!

ukenskaffe 10.jpg

(Vi tester all kaffe på flere bryggemetoder)

La Esmeralda er en gård hvor kaffebærene får vokse på 1200moh, og siden prosesseres og tørkes i skyggen på stasjonen Las Cruses i drøyt tre uker. Dette er en deilig fruktig kaffe som har litt mer sjokoladepreg enn hva vi er vandt med fra f.eks Etiopia. Sjefsbrenneren til Damatteo var så frelst for denne kaffen da han besøkte gården i fjor at de har kjøpt hele loten av den bærtørkede kaffen deres. Fungerer spesiellt bra på V60!

La Esmeralda - El Salvador

Bønnetype: Bourbon, Catuai og Caturra Region: Apaneca Ilamatepec Prosess: Bærtørket

Brennedato: 20.05.2015

For de som har 2 poser i måneden har vi også sendt kaffe fra Etiopia. Denne er vasket of kommer fra Oromia regionen sørvest i Etiopia. Denne kaffen vokser på mellom 1800-2000moh og bønnnene er "Etiopisk Heirloom", navnet som følge av at det er utrolig mange krysninger av heirloom bærene i Etiopia. Kaffen er utrolig frisk, med en spennende smak av krydder og bringebær.

Biftu Gudina - Etiopia

Bønnetype: Heirloom Region: Oromia Prosess: Vasket

Brennedato: 20.05.2015

Kaffenytt

Denne uken har vi noe virkelig spennende å komme med, vi har nemlig blitt intervjuet av Kaffenerden! Det er gøy å vite at vi begynner å få et lite fotfeste i kaffenorge og er smigret av oppmerksomheten. I tillegg til intervjuet har han også bryggeguider, tester og annet spennende innhold.

Vi vil også takke alle nye kaffeglade kunder som gir oss sjansen til dele gode kaffeopplevelser med dere. Lageret vårt fylles i disse dager med nye porselensfilter, vekter, serveringskolber og alt du trenger for å brygge kvalitetskaffe. Kit kan du alltid kjøpe her eller hva med et sommersprekt porselensfilter?

Ukens kaffe 10-2.jpg