Recent Posts
Featured Posts

Ukens kaffe #11-15

Det er lenge siden sist, men vi har sendt dere kaffe fra Five Elephant i Berlin. Nye flotte poser innkapsler det sorte gullet, veldig stilig, og ikke nok med det er det 280 gram i posene. Som vi sa i forrige oppdatering begynner det nå å komme kaffe fra Afrika, og denne gangen er det fra Kenya og Etiopia (om du er en storabonnent). Begge er vaskede, men snart kommer det bærtørket kaffe også. Det tar litt lenger tid å prosessere pga tørketiden og vi vet det ligger mye god kaffe på sjøen som snart lander hos noen av våre samarbeids brennerier!

Five E blogg.jpg

Kiyunyu - Kenya AA

Bønnetype: SL 28, SL 34 & Ruiru

Region: Kirinyaga

Prosess: Vasket

Brennedato: 04.06.2015


Kaffen kommer fra Kirinyaga distriktet og har vokst på rundt 1600 meters høyde. Her blir den prossesert hos Karitathi Farmers Co-operative Society (FCS). Regionen er kjent for dyp, fruktbar og vel-drenert vulkanisk jord. Dette er perfekt for kaffeproduksjon og gir en flott syre. Vi har tidligere skrevet om hvor mye vann som kreves i prosesseringen av kaffe og for å bevare denne ressursen har ko-operativet laget et reservoir hvor de sparer på vannet etter det har blitt brukt i vaskeprosessen.


Chelectu - Etiopia

Bønnetype: Etiopisk Heirloom

Region: Gedeo, Yirgacheffe

Prosess: Vasket

Brennedato: 01.06.2015


Vi tror alle drar kjensel på Yirgacheffe som er en av våre absolutt favoritt regioner, og nærmere bestemt fra Gedeo. Kaffen er utrolig lett, fruktig og nesten en te-aktig smak av jasmin. Nå er det bare å glede seg til bærtørket kaffe fra samme region!


Kaffenytt


Neste uke (16-18 juni) går World of Coffee av stabelen hos Söta Bror i Göteborg, en gigantisk messe som også huser årets World Brewers Cup og World Coffee Roasting Championship. Vi tar turen nedover for å møte våre leverandører og bli inspirert til tiden fremover. Joanna fra Drop konkurrerer i kaffebrenning og Odd Steinar fra Supreme i håndbrygging. Vi ønsker begge lykke til og anbefaler alle en tur nedover om du har tid.

WOC2015BANNER669X290.jpg