Recent Posts
Featured Posts

Ukens kaffe #12-15


Det er vanskelig å velge kaffe om dagen ettersom alle brenneriene har utrolig mye godt å by på. Vi har likevel måttet ta et valg og har sendt dere kaffe fra Drop Coffee Roasters. Et velkjent navn for mange av dere nå, og forhåpentligvis bygger det opp forventninger når dere åpner esken for første gang.


Drop Wote juni 15 .jpg

Vi fortsetter vår ferd gjennom Etiopia og nærmere bestemt møllen Wote i Gedeo, Yirgacheffe. Regionen Yirgacheffe er som dere vet kjent for fruktig, frisk og velbalansert kaffe. For de som har vært med oss siden starten sendt vi ut Wote fra nettopp Drop også i 2014. Kaffen er høstet i år og er det vil kaller “fresh crop”. Etter kaffen er vasket og prossesert blir den sendt direkte med båtfrakt over til Europa for videre distribusjon og brenning. Vi kan love dere at det ikke er sånn det fungerer hos de store industrielle spillerne(!).


Wote er en privat mølle og produsenten av denne kaffen er Mr. Mergya. Det er økende konkurranse i området mellom private produsenter og koopperativer for å møte kvalitetsstandarden i kvalitetskaffe markedet. Mr Mergya har jobbet hardt de siste årene for å fobedre hele prosessen fra plukking til tørking. Det er nettopp derfor Drop har valgt å kjøpe kaffe fra denne produsenten. Det er også benyttet økologisk gjødsel i produksjonen av denne kaffen.


20140512-DSC00606.jpg

Wote - Etiopia

Bønnetype: Etiopisk Heirloom

Region: Gedeo, Yirgacheffe

Prosess: Vasket og tørket på afrikanske senger i 10-15 dager

Brennedato: 12.06.2015


Vi syns denne blir helt fantastisk på V60 og kanskje enda bedre på Aeropress. Fortelle oss gjerne hva du syns og del dine kaffebilder med #postkaffeInstagram.Kaffenytt - VERDENSMESTER


Hvis du ikke leste den forrige oppdateringen gikk Nordic World of Coffee av stabelen forrige uke. Der ble Odd Steinar Tøllefsen verdensmester i Brewers Cup. Vi har tidligere smakt på kaffen han brukte i konkurransen, en bærtørket kaffe fra Sidamo i Etiopia, prosessert av feinschmekerne i Ninetyplus Coffee. I tillegg til seieren kan vi gratulere familien Tøllefsen med at den nyfødte sønnen har fått et navn, et ekte kaffenavn, Love Sidamo Tøllefsen. Ikke glem å gratulere Odd Steinar og Supreme Roastworks når du er innom kaffeen neste gang.


Brewers-Cup-FINALS-056.jpg

I göteborg møtte vi masse bra folk og har stiftet nye bekjentskaper dere snart vil få smake på! Kanskje kommer det et og annet nytt produkt i nettbutikken også. Hva med f.eks økologisk godkjente rensemidler til alt fra termoser til bryggeutstyr eller kvernen din? God kaffe starter alltid med godt renhold og gode råvarer.

Det har også kommet en ny utgave av Brygg magasin denne måneden, bestill abonnement på Brygg sin hjemmeside. Vi har noen eksemplarer av den forrige utgaven, og deler ut til de første som sender oss en mail med sin adresse.

Er du borte når vi sender deg kaffe i sommer? Da foreslår vi at du gir bort kaffen til en kaffeglad venn som fortjener en oppmuntring!