Recent Posts
Featured Posts

Ukens kaffe #13-15

Etiopia, Etiopia og atter Etiopia, landet der den beste kaffen kommer fra! Det er en stund siden sist, men nå er det igjen Supreme Roastworks som har brent kaffe for oss. Med en verdensmester bak baren er det ingen tvil om at noe som ikke er av god kvalitet får forlate brenneriet.

_DSC5660.jpg

Kochere ligger i Gedeo regionen like ved Yirgacheffe i Etiopia, heller ikke langt fra Chelectu. Her vokser bærene på rundt 2000moh og gjerne høyere, noe som kjennetegner akkurat denne regionene. Som med norske poteter gir langsom vekst at det utvikles ekstra mye smak og aroma. Bønnetypen er en blanding av lokale heirloom arter som mye av kaffen fra Yirgacheffe, og prosessen er vasket. Sammenlignet med Chelectuen vi sendte ut fra Five Elephant er denne mer fruktig og har en fyldigere kropp synes vi. Nå som det er sommer er det deilig med fruktig og lett kaffe som er perfekt til dine kalde brygg.

Kochere - Etiopia

Bønnetype: Etiopisk Heirloom

Region: Gedeo, Yirgacheffe

Prosess: Vasket

Brennedato: 01.07.2015

Med god kaffe må du også ha riktig bryggeutstyr med deg i sommerferien. Vi har vært på skogtur med vårt reisekit som du ser av bildene under. Denne gangen hadde vi med varmt vann på termos, men det blir om mulig enda bedre om du koker opp vannet på en primus. Termoser har ofte litt avsmak fra tidligere kafferester, noe du kan fikse lett med renseprodukter. Ellers er en håndkvern og Aeropress et godt alternativ som er lett å ha med seg.

3.jpg

5.jpg

4.jpg

Kaffenytt

Kanksje ikke kafferelatert, men som dere har sett i sosiale medier har vi en Tour de France konkurranse gående hvor du kan vinne eller være med i trekningen om flotte premier fra oss og vår nettbutikk. Nå er det 40 lag som er påmeldt og det er aldri for sent å melde seg på ettersom det ikke er en "winner takes it all" konkurranse. Det blir blant annet premier for;

I nettbutikken har vi nå også fått inn Gruten Såpa. En fantastisk såpe som er laget av fem ingredienser du kan uttale uten problemer. Fungerer en såpa laget av kaffe tenker du kanskje? Ja, den gir deg rene, fuktige og velduftende hender helt naturlig.

grutensa_pa_fremsiden.jpg