Recent Posts
Featured Posts

Ukens kaffe #14-15

Vi har feriert på vestlandet hvor vi fikk sjansen til å besøke Jacu og være med og brenne denne ukens kaffe. Der hadde de akkurat fått inn en ny kaffe fra Costa Rica, og vi er de første som fikk smake kaffen! Og det er sannsynligvis du også.

Las Lajas er en mikrolot fra møllen med samme navn og Jacu har handlet direkte med farmen, og ikke nok med det er de de eneste i Norge som har disse bønnene. Prosessen er “black honey”, altså en bærtørket variant, men bønnene snus kun 1 gang om dagen når de ligger til tørking, alt fruktkjøttet er fortsatt intakt. På farmen eksperimenterer de med red honey, black honey, yellow honey, perla negra og alma negra. Farmen Las Lajas driver i tillegg økologisk som en av få i Costa Rica, dette samsvarer bra med Jacu sitt syn på bærekraftig kaffeproduksjon. Bønnene dyrkes på rundt 1400moh i Sabanilla de Alajuela midt i Costa Rica.

Las Lajas - Costa Rica

Bønnetype: Catuai

Region: Sabanilla de Alajuela

Prosess: Black Honey

Brennedato: 14.07.2015

Er du fortvilet over at du ikke finner god kaffe langs veien i Norge så er det ikke verre enn at du lager kaffe selv! Bildet under er forhåpentligvis til inspirasjon.

Kaffenytt

I vår Tour de France konkurranse er det 2 stykker som virkelig har stukket avgårde, men fortvil ikke, det er fortsatt premier til deg som ligger lenger ned i sammendraget eller ikke har meldt deg på! Det er aldri for sent å melde seg på ettersom det ikke er en "winner takes it all" konkurranse. Det blir blant annet premier for;

Vi kommer snart til å oppdatere hjemmesiden med en Vestlands guide for kaffe og en fra New York City, stay tuned! I Hellesylt fant vi blandt annet Hellesylt Boutique & Bar, en koselig kafe med kaffe fra Jacu og Stavanger kaffebrenneri.