Recent Posts
Featured Posts

Ukens Kaffe #16-15

Bedre sent enn aldri sies det. Dessverre måtte dere vente noen ekstra dager denne uken grunnet at kaffen ble liggende på toll-lageret til UPS. Vi kan love dere at vi gjorde vårt ytterste for å få kaffen ut raskest mulig og at kundebehandlerene ble lei av å se oss ringe! Uansett, vi håper dere nyter kaffen og at det var verdt å vente på!

Vi har startet samarbeid med nok et nytt brenneri denne uken, nemlig Johan & Nyström. J&N var faktisk de som ga den første kvalitetskaffe opplevelsen til en av våre grundere, Thomas, for snart 5 år siden i Stockholm. Det var her han for første gang så et V60 filter og smakte kaffe uten bitterhet og med smak av frukt og bær. Det ble mange besøk til denne kaffeen på Södermalm og derfra utviklet intressen for kaffen seg. Derfor er det gøy å kunne si at vi er "back to our roots" på et eller annet vis.Ukens kaffe er en vasket kaffe fra Kenya, Double A. Dette er graderingen på de beste bønnene, og er faktisk de som er både størst og mest uniforme i størrelsen. J&N er selv aktive i sourcingen av bønner og her kommer de fra ulike kooperativer de mener holder den høyeste standarden. Bønnetypen er SL 28 og SL 34, som er vanlige i Kenya og kjennetegnes av høy syrlighet og friskhet. Aner vi toner av kirsebær og grapefrukt? Prøv deg gjerne frem med ulike bryggemetoder, spesiellt Aeropress opp mot V60 eller Chemex. Gjør seg veldig godt som iskaffe eller kaldbrygg også!


Kenya Double A

Bønnetype: SL 28 & SL 34

Region: Ulike, midtlandet Kenya

Prosess: VasketKaffenytt


I år som i fjor kommer vi til å hjelpe til med å holde koffein nivået oppe hos noen av proffene på Orica Green Edge under Vuelta A Espana. Mitch Docker får kaffe fra både Supreme Roastworks og Slöinge han kan nyte før start, på bussen eller etter en lang og hard etappe. Vi kommer tilbake med bilder og et intevju med Mitch i løpet av uken. Ikke glem å følge oss på Instagram og Facebook for hyppiggere oppdateringer!


Det er også tydelig at sommerferien er over og kaffeinteressen er tilbake, for det er stadig økende interesse for våre abonnementer og vi ønsker alle nye kunder velkommen! Det er fortsatt plass til flere :)