Recent Posts
Featured Posts

Ukens kaffe - #05-17

Ukens kaffe er brent i Trondheim av Jacobsen og Svart kaffebrenneri. Når du heter Tony Svart så ligger alt til rette for å jobbe med kaffe!

Vi var selv på plass i Trondheim og var med bak brenneren for ca to uker siden. Alltid når vi besøker brennerier og kafeer er det mye lidenskap i veggen, her er det inget unntak. Er du i Trondheim er det ingen tvil om hvor du skal drikker kaffe!


Bærtørket kaffe fra Sidamo regionen fant veien til din postkasse denne uken. Dette er ikke et helt ukjent bekjentskap for dere som har vært med oss en stund, og vi har sendt både guji for V60 og en som er brent bittelitt mørkere for espresso. Men bare for at det står espresso på pakken betyr overhodet ikke at den ikke fungerer på V60 eller aeropress.


Guji - Etiopia

Region: Sidamo

Type: Lokale arter

Prosess: Bærtørket

Brennedato: 16.02.2017


Dette sier J&S om kaffen:


Guji er et lite privat kooperativ i Uddu Kebele, lettere sagt: Sidamo. Sidamo bærtørket kaffe kan svinge mellom markjordbær, grønn eple, banan, melon etc. Vi snakker superfruktig.


Bærtørket kaffe er en av de gamleste foredlingsmetodene som finnes og er lett å sammenligne med naturvin og villferment øl. Den distinkte sødmen og overnevnte smakene er lette å skille ut. De vil alltid skille seg ut på et cuppingbord (kaffesmaking).


Vi vet at vår importør Nordic Approach ikke er helt ville etter bærtørket kaffe, men det er nettopp det som gjør det så gøy. Fordi de legger lista særdeles høyt, dermed får man en kaffe som ikke bare er det Jacobsen vil kalle fønky, men en kaffe som smaker rent og superfruktig samtidlig.


Rundt 700 småbønder leverte kaffe til kooperativet. Kaffen vokser enten i små hageflekker eller viltvoksende, dermed sier man også at kaffen er av Heirloom. Heirloom som betyr arvestykke er veldig genrell betegnelse og betyr i praksis alt mulig. Grunnen til dette er fordi Etiopia er kaffens opprinnelsesland og har alle verdens sorter arabica voksende innad i landet.