Recent Posts
Featured Posts

Ukens kaffe - #13-17

Vi er ganske nøyaktig halvveis med våre kaffesendinger i år og vi feirer det med en bærtørket kaffe av ypperste klasse fra Supreme Roastworks! Kaffen ble brent på samme dag som sendingen så vi advarer mot at den kan være litt for fersk og trenger noen dager før den virkelig er i sitt ess!

Når kaffen er så god er det vanskelig å la den ligge i noen dager, men det er spennende å følge utviklingen over noen ukeer. Noen treffer sin peak etter 7 dager, andre etter 3 uker. Kochere er velkjent for våre abonnenter og dette er fresh crop som er høstet i januar! Dette er noe av det Supreme kan best, bærtørket kaffe. Bærtørket kaffe ble nemlig sett på som skittent tidligere, men når dette blir gjort riktig får du en ekstremt fruktig og god kaffe.


Denne gjør seg absolutt best på V60, Chemex eller espresso. Kjemien kan ikke jeg forklare, men det kan bli "for mye" på aeropress. Magnus mener det er smak av melon, jeg sier jordbær?


Kochere - Etiopia

Region: Yirgacheffe

Type: Blandede lokale arter

Prosess: Bærtørket

Brennedato: 19.06.2017


Colombiansk kaffe er andre kaffen ut denne uken, og nærmere bestemt fra Huila regionen. Denne regionen er kjent for sin fruktige kaffe, men likevel fløyelsmyk munnfølelse. Vasket kaffe herfra har veldig lite syre målt mot kaffe fra f.eks Kenya.


Sandra Milena - Colombia

Region: Palestina, Huila

Type: Tabi

Prosess: Vasket

Brennedato: 19.06.2017


Nest sending kommer fra et nytt brenneri så det er bare å glede seg!