V60

Bryggeuide
I'm a title. Click me and tell your visitors about your video.

Det kan virke avskrekkende å måtte kjøpe bønner, kverne bønner, veie og time hver eneste brygging av kaffe. Men fortvil ikke, alle kan klare det og her følger noen enkle guider for de mest brukte brygge metodene. Dette er kun ment som veiledning, og ved enkle søk på nettet eller YouTube vil du finne utallige varianter innenfor de ulike metodene. Vi har valgt å selge et komplett startkit så du ikke skal være i tvil om det er noe du mangler for å lage god kaffe.

 

Vi oppfordrer alle til å eksperimentere med malingsgrader, bryggetider og temperatur på vannet til du treffer og får kaffen akkurat slik du liker den. Videre vil ulike bønner reagere ulikt selvom du benytter deg av en standard fremgangsmåte. 

 

Steg for steg

  • Vei opp 16g bønner. En ratio på 1g kaffe pr 16g vann er mye brukt

  • Kok opp vannet i din Tiamo vannkoker. Brett papirfilteret og plasser det i porselensfilteret.

  • Fukt filtret og la vannet renne ned i kolben. Dette fjerner papirsmak og forvarmer kolben.

  • Hell ut vannet fra kolben og fyll kaffen i filteret.

  • Hell så ca 30g vann over kaffen og la kaffen blomstre i ca 30 sekunder. Vannet bør ikke være varmere enn 93 grader. 

  • Begynn så å helle vann i sirkulere bevegelser fra midten og ut mot sidene så all kaffe kommer i kontakt med vannet. Total bryggetid bør være ca 2minutter.

  • Nyt kaffen!